Close

.:: سبد خرید شما

الکسا، سیستم رتبه بندی سایت ها و ارتباط آن با بک لینک

🖋 نویسنده: نسرین عسگری 📅 11 خرداد 1399

بسیاری از وب مستر ها و افراد معمولی الکسا را می شناسند الکسا وب سایتی است که با توجه به فاکتورهای مختلف وب سایت های مختلف را در سطح جهان رتبه بندی می کند و اطلاعات و جزئیاتی از آنها را در اختیار کاربران قرار می دهد.

در واقع کاری که الکسا انجام می‌دهد بررسی رفتار کاربران و بررسی آمار و جزئیات وب سایت هاست.

بروس گیلیات و بروستر کیل در سال 1996 یک تحلیلگر وبسایت های اینترنتی را راه اندازبی کردند که زیر مجموعه ای از آمازون، به نام الکسا است. این سیسم تحلیل با توجه به پارامترهای مختلف، به رتبه بندی وبسایت ها می پردازد. امروز می خواهیم با شما در خصوص الکسا و طرز عملکرد و… آن صحبت کنیم. در ادامه ی این مطلب ما را دنبال کنید.

الکسا رنکینگ سایت ها

مسئله ای که بسیاری از افراد صاحب نظر در زمینه ی سئو و وبمسترینگ باهم بر سر آن بحث می کنند، مسئله ی میزان اهمیت رتبه ی الکسا است. از نظر برخی رتبه ی الکسا دقیق و صحیح نیست و برخی هم از رتبه بندی الکسا به عنوان یک رنکینگ جهانی و شاخص سنجش نام می برند. اما ما واقعا باید رتبه ی الکسا را جدی بگریم؟

چرا برخی الکسا را قبول دارند و برخی نه؟

شروع این اختلاف نظر از آنجایی شروع شد که رتبه بندی الکسا بر اساس آماری از نوار ابزارش به دست می آمد و دقت کمی در این داده ها وجود داشت. اکنون سیستم رتبه بندی الکسا و الگوریتم های آن تحولات زیادی را تجربه کرده است و می توانیم ادعا کنیم که الکسا دارای دقت قابل قبولی است. این داده ها از نمونه گیری به دست آمده از کاربران سراسر اینترنت است و می تواند اطلاعات خوبی را در اختیار بگذارد.

الکسا آری یا نه

اما اگر بخواهیم در خصوص نقص و ایراد شیوه ی اولیه ی اطلاعات الکسا صحبت کنیم باید در خصوص جامعه ی نمونه بررسی های خود را انجام دهیم. الکسا در زمانی که رتبه بندی اش بر اساس داده های تولبار بود، تنها کسانی تاثیرگذار بودند که خود این نوارابزار را دارا بودند. عموم مردم علاقه ی زیادی به بررسی داده های الکسا را در آن دوران نداشتند. بنابراین در این نمونه گیری کوچک نظر تعداد کمی در رتبه بندی موثر می شد که اصولا افراد حرفه ای بودند.

حال الکسا ارتقا یافته است و شرایط به گونه ای دیگر تغییر کرده است. اکنون مراجع آماری الکسا گسترش خوبی یافته اند و توانسته نمونه های آماری زیادی را در نتایج خود به کار ببرد.

اکنون اعتبار الکسا نسبت به گذشته افزایش یافته است و ما بهتر می توانیم بر داده ها و اطلاعاتی که الکسا به ما ارائه می‌دهد تکیه کنیم از این جهت می‌توانیم بگوییم که رتبه بندی فعلی وب سایت در الکسا به خصوص وب سایت هایی که در رتبه های بالاتری قرار دارند، دقت بیشتری را به همراه دارد و ما می توانیم بر روی این رتبه بندی حساب کنیم. اما نباید یادمان برود که هرگونه سیستم آماری می‌تواند نقص ها و ضعف‌هایی را به دنبال خود داشته باشد.

ترافیک وبسایت اهمیت دارد؟

 ترافیک تاثیرگذارترین فاکتور در موفقیت وب سایت است. یک وبسایت موفق ترافیک ورودی خوبی را دریافت می‌کند بنابراین می‌توانیم ادعا کنیم که داشتن تعداد کاربران بیشتر و مراجعه بیشتر در رتبه بندی و رسیدن به اهداف وبسایت ها نقش مهمی را بر عهده دارد و حتی می توانیم بگوییم مهم ترین نقش را به عهده دارد.

الکسا و ترافیک وب سایت

فعالیت وب سایت های مختلف در جهت افزایش بازدیدکنندگان وب سایت و داشتن مشتریان بیشتر و همچنین ترافیک بیشتر است.پس با توجه به جمله قبلی می توانیم بگوییم چیزی که یک وبسایت را زنده نگه می‌دارد مراجعین و بازدید کنندگان آن و در واقع ترافیک ورودی آن است.

برخی ترافیک وبسایت را فقط تعداد افراد وارد شده به سایت می دانند، اما عبارت ترافیک سایت جزئیات بیشتری را شامل می شود که اعم از اطلاعات درحال گردش میان کاربر و سایت، جستجوها و شیوه ی ورود کاربران و… را نیز در بر بگیرد.

خدمات الکسا و اهداف آن

همان طور که گفتیم هدف الکسا معرفی  و پیشنهاد وب سایت های مختلف به کاربران بود الکسا بخشی از خدمات خود را به شکل رایگان و بخش دیگر را به شکل غیر رایگان به کاربران خود ارائه می دهد ما به صورت رایگان میتوانیم از طریق وب سایت الکسا رتبه سایت های مختلف را بررسی کرده و اطلاعات جزئیاتی از وب سایت های مختلف را به دست آوریم

همچنین بخوانید:   پیج رنک معیار منسوخ شده گوگل چه بود و چگونه کار میکرد؟

بسیاری الکسا را به عنوان یک سیستم رتبه بندی وب سایت می‌شناسند اما تنها کاری که الکسا انجام می دهد در حوزه رتبه بندی وب سایت ها نیست ،بلکه الکسا خدماتی را در حوزه کلمات کلیدی و تحقیق کلمات کلیدی، سئو و…. نیز ارائه می دهد. بخشی از خدماتی که الکسا ارائه می دهد به شکل رایگان و بخشی دیگر از خدمات و ویژگی های آن به صورت غیر رایگان است.

سرویس های رایگان و غیر رایگان

خدماتی که اکنون الکسا ارائه می دهد  به دو صورت رایگان و غیر رایگان است خدمات رایگان شامل تخمینی از رتبه جهانی و رتبه کشوری وبسایت ها و ارائه ی جزئی بخشی از آمار وب ها همچنین جستجوی وب سایت های مشابه است.

 و اما  سرویس های غیر رایگان الکسا شامل تحلیل سئو و کلمات کلیدی، تحلیل رتبه بندی و جایگاه وبسایت شما به صورت دقیق، تحلیل بازار و وبسایت  می شود. الکسا هر روزه تلاش می کند تا کیفیت خدمات خود را ارتقا دهد و خدمات بیشتری را پوشش دهد.

چرا رتبه بندی گوگل آنالیتیکس و الکسا متفاوت است؟

گاهی اوقات پیش می آید که آمار گوگل آنالیتیکس با آمار الکسا مغایرت داشته باشد. علت اصلی این تفاوت شیوه ی دریافت  آمارهای دو سیستم است. گوگل آنالیتیکس آمارها را از یک وبسایت و به صورت جزئی دریافت می کند، اما آمارهای دریافتی برای الکسا از چندین مرجع به صورت پراکنده است.

تعداد بازدیدکنندگان الکسا

در واقع آمارهای به دست آمده برای الکسا به‌ منظور مقایسه وب سایت ها با یکدیگر استفاده می شود. آمارهای مورد استفاده برای گوگل آنالیتیکس س** به منظور دسترسی به اطلاعات کامل از یک وب سایت در اختیار وبمستر ها قرار می گیرد.

آیا باید در الکسا ثبت نام کنیم؟

در الکسا نیازی به ثبت وبسایت وجود ندارد.در واقع عنوانی به این منظور که وبسایتتان را در الکسا ثبت نام کنید و رتبه ی خود را همان موقع ببینید وجود ندارد. برای اینکه وبسایتی در الکسا مورد بررسی قرار بگیرد و رتبه ی خود را دریافت نماید، لازم است تا اطلاعاتش در بانک اطلاعات الکسا دریافت ش ود و این مورد به شکل هوشمند انجام می شود و از سوی الگوریتم های این موتور رتبه بندی، رتبه ی وبسایت به ثبت می رسد.معمولاً برای ثبت و دریافت اطلاعات یک وب سایت در الکسا بازه ی زمانی در حدود سه ماه لازم است.

ثبت نام شخصی در وبسایت الکسا امکان پذیر است، البته هدف اصلی از ثبت نام در الکسا، استفاده از خدمات غیر رایگان که شامل پرداخت هزینه هستند می شود.

رابطه ی گوگل و الکسا

برخی رتبه الکسا را همان رتبه وب سایت در گوگل می دانند اما این موضوع صحت نداشته و رتبه الکسا هیچ ارتباطی با جایگاه یک وب سایت در گوگل ندارد. گوگل به شیوه ی خود و با به کارگیری الگوریتم ها و فاکتور های مد نظر خودش وبسایت ها را رتبه بندی می کند.

در کل الکسا تنها درخصوص وبسایت ها تحلیل می کند و در سئوی یک وبسایت هیچ تاثیری را اعمال نمی کند. در پایان می توانیم نتیجه بگیریم که گوگل با الکسا هیچ ارتباطی ندارند و رتبه ی آنها برهم تاثیر گذار نیست.

ما تنها با استفاده از داده هایی که الکسا در اختیارمان می گذارد می توانیم شرایط و اوضاع وبسایتمان را دریابیم و بتوانیم با توجه به این اطلاعات، وبسایت خود را بهبود دهیم.

وب سایت الکسا

نکته: بهبود سئو، و در نتیجه بهبود شرایط کلی وبسایت شما و اعمال بهینه سازی بر روی آن می تواند در رتبه ی الکسای وبسایت شما به طور غیر مستقیم تاثیر بگذارد اما عکس این ماجرا، ( تاثیر مستقیم الکسا بر سئو و رتبه ی سایت در موتور جستجویی همچون گوگل) امکان پذیر نیست و هیچوقت از سوی سئوکاران و نامداران این عرصه تایید نشده است.

چگونه با الکسا کار کنیم؟

برای ورود به الکسا کافی است تا به آدرس سایت الکسا مراجعه کنید و در بخش tools که شامل ابزار های الکسا است، خدمات مورد نیاز خود را انتخاب کنید. اگر خدمات مورد نظر شما به صورت رایگان باشد، یکی از سه گزینه ی قابل مشاهده در تصویر است. سایر خدمات در اکانت پرمیوم (ویژه) است و به همراه پرداخت هزینه امکان استفاده از آن فراهم می شود.

همچنین بخوانید:   سن و عمر یک دامنه چه میزان در سئو سایت موثر است؟

آموزش استفاده از الکسا

گزینه ی اول که گزینه ی Website Traffic Statistics است، به شما امکان جستجوی وبسایت های مختلف را می دهد. شما می توانید با جستجوی آدرس وب مورد نظر خود، اطلاعات و جزئیاتی از آن را مشاهده کنید و رتبه ی جهانی و گاها کشوری آن را ببینید.

گزینه ی دوم Find Similar Sites است که به شما امکان مشاهده ی وبسایت های مشابه یک وبسایت مورد نظر را در اختیارتان می گذارد. البته امکانات سیستم های رایگان الکسا چندان کامل نیست و ابزارهای ویژه به شکل کامل تمامی اطلاعات را در اختیار وبمستران و سایرین قرار می دهند.

Top Sites سومین گزینه ی خدمات رایگان اکسا است که شامل بازدید و مشاهده ی وبسایت های برتر در جهان می شود. عموما رتبه ی اول متعلق به گوگل است و در این گزینه شما می توانید 50 سایت برتر را ببینید. این وبسایت ها بر اساس فاکتور های مختلفی در این جایگاه ها قرار گرفته اند و در بازه های سه ماهه در صورت بروز تغییرات جایگاه ها امکان جا به جایی در رتبه بندی آن ها وجود دارد.

استفاده از ابزارهای الکسا که مربوط به سئو و کلمات کلیدی هستند، در بخش خدمات غیر رایگان وبسایت در دسترس است و شما برای استفاده باید عضو شده و هزینه ی مربوط به هر یک از ابزارهای مورد نظرتان که غیر رایگان هستند، پرداخت نمایید.

برای مثال دسترسی شما به کلمات کلیدی محبوب و میزان رقابت در آن ها و یا دسترسی به اطلاعات و امکانات سئو در الکسا لازم است تا بر روی منوی ابزار ها کلیک کنید و در بخش permium tools ابزار مورد نظر خود را از طریق اکانتتان انتخاب کنید. در صورت اتصال اکانت شما به حساب مالی، هزینه از کارت شما کسر می شود.

ارتباط آمار الکسا و بک لینک

همانطور که مستحضرید آنالیزهای وب سایت الکسا بیشتر در خصوص میانگین بازدید کاربرد دارد و امکانات رایگان آن محدود است. ضمناً اینکه رتبه وب سایت شما به صورت میانگین سه ماهه نمایش داده می شود. و هر چقدر وب سایت شما الکسای کمتری داشته باشد(یعنی اوضاع بهتری داشته باشد) صفحه الکسای شما زودتر بروز رسانی خواهد شد.

الکسا و بک لینک

جدای همه این ها گاهاً ممکن است با خطا همراه باشد بنابراین هیچ گاه کیفیت بک لینک یک سایت را به صرف داشتن الکسای خوب نسنجید به دو دلیل:

☝️ اول: آمار الکسا با شیوه های تقلبی نظیر پاپ، فریم و … قابل کاهش است و شما با دیدن الکسای خوب و پایین یک سایت ممکن است قضاوت اشتباه داشته باشید.

✌️ دوم: برخی از سایت ها روی کلمات کلیدی بسیار پر رقابت شرایط خوبی دارند اما به دلیل ورودی های کم در آن زمینه ممکن است الکسای بالایی داشته باشند. به عنوان مثال از یک سایت مذهبی نمی توان انتظار الکسای خیلی فوق العاده داشت!

بنابراین هیچ گاه به صرف داشتن یک آیتم مثلاً الکسا کیفیت یک وب سایت را نسنجید.

سخن پایانی

اینکه شما بتوانید رتبه ی وبسایت خود را در یک موتور رتبه بندی مشاهده کنید می تواند یک کمک خوب و مفید باشد تا بهتر بسنجید که در مسیر درست قرار گرفته اید یا نه. یکی از بهترین سیستم ها که اکنون مب توانید به شکل رایگان از آن بهره ببرید، الکسا است. الکسا با الگوریتم ها و بانک جامع خود سعی دارد تا به وبسایت ها کمک کند تا در مسیر درست خود حرکت کنند و همچنین بتوانند بهتر و بیشتر دیده شوند.

شما چه تجربیات مفیدی از الکسا کسب کرده اید؟ آیا شما هم از الکسا استفاده می کنید و رتبه بندی آن را قبول دارید؟ نظرات خود را از قسمت درج دیدگاه با ما به اشتراک بگذارید.

همچنین شما همراهان می توانید با استفاده از فرم از من بپرس سوالات خودتان را برای ما ارسال کنید و در کوتاه ترین زمان، پاسخ خود را دریافت نمایید. از همراهی شما تا پایان این مطلب متشکریم.

18 دیدگاه